Over S.V. Virgo

De grootste en gezelligste studentenvereniging van Breda!

Maak kennis met de grootste, oudste en gezelligste studentenvereniging van Breda, S.V. Virgo!

Terug in de tijd…

In 1948 werd studentenvereniging Virgo, toen nog onder de naam Virtus, opgericht en was verbonden aan HTS Sint Vergilius. Begin jaren 70 ging de vereniging helaas failliet, waarna in 1974 “Virgo” werd opgericht.
S.V. Virgo bestaat dus in e huidige situatie al ruim 40 jaar, wat ons de oudste studentenvereniging van Breda maakt. Met ruim 400 leden zijn we daarnaast één van de grootste studentenvereniging van Breda en zelfs de grootste studentenvereniging die gerelateerd is aan Avans Hogeschool.

Onze leden

Virgo is gebonden aan Avans Hogeschool Breda. Iedereen die aan Avans een Hbo-opleiding volgt mag lid worden van S.V. Virgo en zelfs híer mag een uitzondering op worden gemaakt.

De sociëteit

Dankzij de sociëteit die Virgo bezit, zijn “vriendschap”, “gezelligheid” en “onvergetelijke herinneringen” echte begrippen binnen de vereniging.
Tot 2016 bevond de sociëteit zich in Avans zelf, maar door omstandigheden is deze verhuisd. De sociëteit van Virgo is gelegen in BRESS sportcenter, op zo’n 5 minuutjes fietsen van Avans.

Activiteiten

Virgo organiseert wekelijks een borrel op dinsdagavond en zo’n één keer in de twee weken een groot feest op donderdag. Deze feesten kunnen plaatsvinden in de geliefde sociëteit, of in één van de kroegen in het centrum van Breda. Per mail en sociale media houden we alle leden op de hoogte van feesten, borrels en andere activiteiten.