Algemeen

Maak kennis met de grootste, oudste en gezelligste studentenvereniging van Breda, S.V. Virgo. De geschiedenis van studentenvereniging Virgo gaat terug naar 1948, toen onder de naam Virtus de studentenvereniging van HTS “Sint Vergilius” werd opgericht. Helaas is de vereniging begin jaren ’70 failliet gegaan, waarna in 1974 “Virgo” werd opgericht. In de huidige situatie bestaan we dus al zo’n 40 jaar, waardoor we dus de oudste studentenvereniging van Breda zijn! Tegenwoordig zijn wij met ruim 400 leden een van de grootste studentenverenigingen van Breda en veruit de grootste van Avans Hogeschool. Dit komt mede doordat wij onze eigen sociëteit hebben en het feit dat elke (oud) Avans-student lid mag worden. Virgo is dus niet opleiding gebonden maar richt zich voornamelijk op de technische opleidingen van Avans uit Breda. In de sociëteit kan iedereen gezellig met elkaar een biertje, frisje, koffie of theedrinken.

Voorheen was onze sociëteit gevestigd aan de Lovensdijkstraat, waar wij veel gezellige en dronken jaren hebben gehad. Helaas hebben wij deze moeten sluiten maar hebben wij sinds januari 2016 onze nieuwe sociëteit officieel mogen openen. Een nieuwe sociëteit, gelegen in BRESS studentensportcenter, vraagt om nieuwe verhalen. Elke schooldag zijn wij geopend vanaf 12:00 uur tot 20:00 uur en op donderdag en vrijdag tot 23:00 uur om gezellig een biertje of een frisje te komen drinken.

Naast onze sociëteit organiseert S.V. Virgo ongeveer een keer in de twee weken een activiteit. Dit kan variëren van kroegentocht tot een karaoke party. Daarnaast zijn wij gevestigd in een sportcenter waar ook van allerlei activiteiten georganiseerd worden zoals een trefbal toernooi, een pub quiz en apenkooien.

Tijdens het introductiekamp en in de eerste paar weken van het schooljaar heeft eenieder de mogelijkheid om zich in te schrijven voor de Open Tijd van studentenvereniging Virgo. Wanneer je de Open Tijd, welke bestaat uit drie feesten, hebt doorlopen ben je lid van studentenvereniging Virgo. Het lidmaatschap kost op dit moment €20,00 per jaar. Ieder lid geniet van een ledenkorting op alle producten in het assortiment. Ook bij verschillende Virgofeesten kan een lid goedkoper (of zelfs gratis) naar binnen in tegenstelling tot niet leden. Leden kunnen ook met kortingen meedoen aan verschillende activiteiten. Gedurende het collegejaar wordt ieder lid via de internetsite, per mail, en natuurlijk via social media op de hoogte gehouden over activiteiten en feesten. Naast de kortingen in het eigen assortiment heeft een Virgo lid allemaal leuke kortingen bij verschillende kroegen in het centrum van Breda.